OZAY GROUP TARIM

Kıl Sivri Biber Yetiştiriciliği

Biber Yetiştiriciliği Nasıl Yapılır?

Açık alanda ekim için en iyi tohumlardan biri kıl biberdir. Ortalama uzunlukları 18 ila 23 cm arasındadır. Bitki yapısı onu güçlü ve dayanıklı yapar. İnce yapıları nedeniyle 60 gün gibi kısa bir sürede hasada gelirler. Kıl biberi sofrada tüketilebilir. Kıl biber tohumu yetiştirmek için %60 bahçe toprağı, %20 torf ve %20 gübre karışımlı toprak kullanılmalıdır. Fide yetiştiriciliği ile uğraşan kişiler ürünlerini en doğru zamanda doğru besin ve takviyelerle desteklemelidir.

Kıl biberi ekiminden önce, karışım saksıya veya viyollere yerleştirilir ve biber tohumları toprağın en az 3 cm altında ekilecek şekilde ayarlanır. Kıl Biber yetiştirmede hızlı bir çimlenme elde etmek istenirse, ekim sırasında toprak ılık veya sıcak olmalıdır.

Çimlenme tamamlandıktan sonra, yapı kenarları toprakla desteklenmelidir. İlk iki hafta boyunca her üç günde bir sulamak yeterli olacaktır. Tarlada fide dikmek için toprak 20 veya 30 santimetre derinlikte iyice işlenmiş ve ufalanmış olmalıdır. Kök boğazı gibi hastalıkları vardır. Suyun özellikle damlama sistemleri kullanılarak sağlanması verimliliği desteklemektedir.

Fidelerin daha hızlı kök salması ve fidelerin erken gelişimi için Migma Root (50ml/20L su) solüsyonunda bandırarak hazırlayın. Bu işlem, fidelerin adaptasyon sürecini hızlandırır.

Kıl Biber Tohum Ekimi

Tohumları ilkbahar ve yaz aylarında dış mekanda, iç mekanda ise dört mevsim boyunca ekleyebilirsiniz; tohumlar, yaklaşık 1 cm derinliğindeki çukurlara ekildiğinde 12-18 gün içinde çimlenir, çukurlara 2-3 tohum atılması önerilir ve Meyveye dönme ve olgunlaşma süreci 80-90 gündür.

Kıl Biber ekimi yaptınız ve bitki gelişimi desteklemek daha iyi verim almak isteyeceksiniz. Çiçeklenme ve kök gelişimi için, fosfor oranı yüksek Migma Ultra 15-30-15+TE ve bitki dayanıklılığını artırmak için Migma Ultra 16-8-24+TE kullanabilirsiniz.

Bitkiler ve meyveler için dayanıklılık sağlamak amacıyla kalsiyum kaynağı olarak Migma CalNit uygulayabilirsiniz. Kıl biber verimi alabilmek için doğru ekim yapmak gerekir. Biberler arasında 80 cm bulunabilir ve sırası ile 30 ve 50 cm olacak şekilde sıralı dikebilirsiniz.

 

kil-sivri-biber-hasati

Kıl Biberi En Çok Hangi Gübreyi Sever?

Kıl Biberi dahil bitki ve tohumların çoğu organik gübreyi sever. Toprağı zenginleştirmek için doğal yol ile elde edilen organik gübreler toprağı ve bitkiyi besler. Bitkilerin gübre ile besinleri alması farklı yöntemler ile de denenmelidir.

Bitkilerin beslenme ihtiyacını karşılamak ve yapraktan besin alımını artırmak için ihtiyaç duyduğu formülasyonlardaki Migma Foliar Serisindeki gübreler gibi yapraktan uygulanan gübreleri kullanırsanız bitkileriniz sizlerden talep ettiği besini alacak ve daha iyi verimle size dönecektir.
Bitki gelişimini desteklemek, çiçeklenmeyi ve meyve bağlamayı teşvik etmek için uygun bir gübre programı uygulayın. Migma Ultra serisi gübreler, bitkilerinize ihtiyaç duydukları Makro besin elementlerini sağlayacaktır.

Farklı dönemlerde farklı gübreleme ve koruma yöntemleri dahilinde organik Migma ürünleri size destek olacaktır. Kış aylarında bitkilerin gübre alımı yavaşladığından Nitro Potasio gibi sıvı potasyum, bitkileri hava şartlarından ve ilaçlamalardan oluşacak stresten kurtarmak için Migma AlgaPlanta gibi ürünlerle destekleyin. Bu sayede bitkinin gübre alırken zorlanmayacak ve strese bağlı olumsuzluklar ile karşılaşmayacaktır.

kil-sivri-biber-ekimi

Kıl Biber Kış Desteği Nasıl Sağlanır

Kıl sivri biber yetiştirmek dikkatli planlama ve düzenli bakım gerektirir. Seçilen gübrelerin ve takviyelerin uygun zamanlamayla uygulanması, sağlıklı ve bol ürün almanın önemli bir yoludur. Bu rehberi takip ederek kendi kıl sivri biberlerinizi yetiştirebilirsiniz. Her bitki farklı olduğundan, zamanla kendi yetiştiricilik becerilerinizle en iyi bitki yetiştirme tekniklerinizi bulacaksınız.

 


Kıl sivri biber yetiştirmek ve kıl sivri biber hasat etmek düzenli bakımla birlikte dikkatli planlama gerektirir. Seçilen takviyelerin ve gübrelerin uygun zamanlamayla uygulanması, sağlıklı ve bol ürün almanın önemli bir yoludur. Bu rehberi göz önünde bulundurarak kendi kıl sivri biberlerinizi yetiştirebilirsiniz. Her bitki birbirinden farklı olduğundan, zamanla kendi yetiştiricilik becerilerinizle en iyi yöntemlerinizi bulacaksınız.

Doğru zamanda bitkinin ihtiyaçlarına uygun bitki besleme programı hazırlayarak kaliteli gübreler kullanarak hem verimi arttırırsınız hem de üretim maliyetinizi düşürmüş olursunuz. Migma.com.tr sizleri kaliteli ve uygun fiyatlı gübrelerle buluşturmak için kurulmuş bir sitedir.

 

Güzel Sezonlar Dileriz

Migma Ailesi

 

Haberler

Tümünü Gör
Ürün Kataloğumuza Göz Atın!

Kataloğu İndir
OZAY GROUP TARIM
Çevrimiçi
OZAY GROUP TARIM

Özay Tarıma hoşgeldiniz. Uzamanlarımız en kısa sürede sorularınızı cevaplayacaktır

 
09:07
Whatsapp Sohbet
HEMEN ARA
WHATSAPP